Sećate se Boška Bubamare iz Porodičnog blaga? Šokiraćete se kako izgleda danas! (FOTO)

Gotovo svake dve godine iznova i iznova pratimo avantura Gavrila, Valerije, Bebana, Trajka, Čupke, Branda, Zlatka, Bisenije, Miće, Kokana, Listera, Čerčila, Rajne, Labuda, Tike Špica, Đoše, Zorke, Bode Tajsona, ali i toliko drugih, možda manje značajnih, ali beskrajno zabavnih i slikovitih likova. Među njima je i favorit mnogih, Boško Divljak zvani – Bubamara.

Boško bubamara (Foto: Screenshot)

Boško dolazi u sud nakon služenja robije i ostavlja nekoliko paketa za koje sudije sumnjaju da su eksplozivnog sadržaja i da je u pitanju odmazda čoveka kog su osudili nekoliko godina ranije. Ovakve predrasude su karakteristične prema bivšim „zatvorskim pričicama“ i to je jedna od svrha lika Bubamare i predstavlja pokušaj scenariste Siniše Pavića da te ljude predstavi kao obične građane koji su svoje odužili. Zato je Divljak tako bezopasan i zapravo jako pristojan čovek, pa i iz tog razloga simpatičan publici.

Glumac koji ga igra zove se Ljubiša Barović, a o njemu se van ovog popularnog lika malo zna. A trebalo bi…

Ljubiša je član udruženja dramskih umetnika. Prvak je Šabačkog pozorišta, ali je igrao i u Leskovcu i Novom Sadu. Kao vođa i osnivač NDA „Veselo majmunče“, sa svojom školom glume dobijao nagrade kao reditelj i pisac.

Režirao je za decu predstave: „Pepeljuga“, „Natalija i gusari“ i „Trnova ružica“. Za iste predstave je napisao tekstove kao i za predstavu „Bajka o bajatom pasulju“.

Bubamara danas(Foto: Screenshot)

Pored „Porodičnog blaga“, u njegove filmske i televizijske epizode spadaju i „Zona Zamfirova“, „Srećni ljudi“, „Stižu dolari“, „Kraj dinastije Obrenovića“, a dobitnik je i brojnih pozorišnih priznanja.

Izvor: Espreso.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •