NA NAŠOJ GRBAČI: Migranti dobili državljanstvo i plaćeni privatni smeštaj, jer jedan od njih ume da crta!

Farhad Nuri koji je došao u Srbiju ilegalnim putem i njegova porodica dobili su srpsko državljanstvo pod objašnjenjem da on ume lepo da crta. Pored njega državljanstov je dobio i ostatak njegove porodice, iako ne znaju čak ni srpski jezik.

Vučić sa migrantom iz Avganistana (Foto: Screenshot)

Dvaestogodišnji Fahrad poreklom iz Avganistana dobio je državljanstvo Srbije kao i njegova cela porodica, a pasoše su im uručili premijerka Ana Brnabić, dok su pritom bili prisutni Nebojša Stefanović i Goran Vesić.

Brnabićka je izrazila svoj zadovoljstvo jer je uručila državljanstvo porodici Nuri. Kako kaže za naše društvo je vaoma važno da otovrimo vrata i omogućimo dom i budućnost migrantima u Srbiji.

Kako je saopšteno, premijerka Ana Brnabić je izrazila zadovljstvo što je uručila državljanstvo Srbije divnoj porodici Nuri, kao i da je „naša zemlja kroz celu migrantsku krizu pokazala ljudsko lice kojim se ponosimo“.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić dodao je da će narednih dana pordici Nuri biti plaćen privatni smeštaj i škola jezika.

Izvor: Dnevna Gazeta/B92

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

4 komentara on “NA NAŠOJ GRBAČI: Migranti dobili državljanstvo i plaćeni privatni smeštaj, jer jedan od njih ume da crta!

  1. Ne sugerisem i ne komentarisem porodicu Nuri, u zemlji Srbiji ima toliko drzavljana, ne zbrinutih, osakacenih,prognanih, sirocadi, bolesni,hendikepiranih……koji su vas iskoristivsi pravo glasa izabrali da prvo pomognete njima na sta vas i moral i zakon obavezuje….ovom dodelom drzavljanstva i finansiranjem porodice Nuri ste napravili diskriminaciju svih svojih drzavljana i protiv-pravo,samovoljno bez jasne procedure dodelili i potrosili sredstva poreskih obveznika Srbije?…nadam se da postoji neko ko ce podneti krivicne prijave ali sumnjam…novinari,pravnici su paraziti ovog drustva….

Komentarišite