RAZLOG OSTAJE U TAJNOSTI: Vujović podneo ostavku sa mesta ministra u pitanju privatni motivi

Ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije i o tome je obavestio predsednicu Vlade Anu Brnabić, saopšteno je jutros iz njenog kabineta. Razlozi za povlačenje ministra Vujovića su lične prirode.

Dušan Vujović (Foto: Screenshot)

Kako se ističe, ministar Vujović je naveo je da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

„Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata“, navodi se u pismu.

U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Premijerka će prema proceduri dostaviti pisano obaveštenje predsednici Narodne skupštine.

Ostavka Vujovića biće verifikovana na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine, a do tada će funkciju ministra finansija obavljati Dušan Vujović.

Vujović je bio ministar privrede u vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga imenovan je za ministra finansija, takođe u vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

Izvor: Tanjug

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

1 komentar na “RAZLOG OSTAJE U TAJNOSTI: Vujović podneo ostavku sa mesta ministra u pitanju privatni motivi

  1. Ova bitanga ne sme tek tako da ode. Mora da odgovara za sve prljave radnje, od pranja novca do pronevera, a zatim da mu se odmeri kazna koju zasluzuje. Iskoristio je Vucicevu posetu Turskoj da ode, mada to nista ne menja, jer ni gazda Vucic nije nista bolji od njega. Lopuze ostaju lopuze. Koliko li je samo para nagurao u svoje dzepove dok je krojio finansije Srbije i prikazivao sugficit koji ne postoji?

Komentarišite