Država daje 200.000 dinara za migrantske porodice, ugroženi građani Srbije neće moći da apliciraju za pomoć!

Država daje 200.000 dinara za migrantske porodice, ugroženi građani Srbije neće moći da apliciraju za pomoć!

Vlada Srbije donela je uredbu o programu podsticaja za migrante  kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi se poboljšali uslovi života migrantima.

Vučić sa migrantom iz Avganistana (Foto: Screenshot)

To praktično znači da će porodice migranata moći da dobiju od 200.000 dinara, koliko je predviđeno za pokretanje sopstvenog biznisa u poljoprivredi ili zanatstvu, do 1.400.000 dinara koliko je država spremna da finansira kupovinu i adaptaciju seoskog domaćinstva da bi im se obezbedio krov nad glavom, dok su u raseljeništvu, navodi Blic.

Za novac iz republičkog budžeta konkurisaće lokalne samouprave koje će procenjivati koji će vid pomoći migranti dobijati.

Vlada Srbije se opredelila za takav način poboljšanja uslova života jer je očigledno da rešavanje njihovog izbegličkog statusa u Srbiji može da potraje duže nego što se procenjivalo.

Zbog restriktivne politike za prijem migranata u EU njihov broj u Srbiji raste pa je Vlada odlučila da tim ljudima pruži bolje uslove života, a procenjeno je i da je to dugoročno jeftinije za državu jer će migranti zarađivati za život, što sada nije slučaj.

Građani Srbije neće moći da apliciraju za ovaj vid pomoći jer je novac poreskih obveznika namenjen za poboljšanje životnog standarda migranata.

Izvor: Telegraf.rs/Dnevna Gazeta/Blic

Podelite
 •  
 •  
 •  
 •  

8 komentara on “Država daje 200.000 dinara za migrantske porodice, ugroženi građani Srbije neće moći da apliciraju za pomoć!

 1. Ajde da svi mi lepo napustimo ovu nasu zemlju pa neka nas predsednik lepo popuni sa migrantima i siptarima ,a zatim se vratimo kao migranti pa cemo valda pod istim uslovima imati i mi privilegije kao i oni.

 2. Uzas! Krsenje prava gradjana na najvisem nivou. Pitao nas je neko, da li se slazemo sa tom odlukom? Nase pare, nasa volja! Protiv ovakve odluke u ovoj siromasnoj zemlji je sigurno cela Srbija.

 3. Sramota bre…nasa omladina odlazi zwto sto nemaju egzistenciju…a ovaj Julije Cezar daje ovima…veacamo se u proslost…sad ce jos malo crni mantili opet da se setaju…
  SRBIJO ZEMLJO MEDJU SLJIVAMA

 4. Pričate o natalitetu pa zar treba da nam se oni kote ovde,nigde drugde ne može a u Srbiju sve može,imaju veće pravo nego mi,Vučića treba ubiti…neka im uzme sebi nek siluje njeg decu i ubija njegove

 5. Ti možeš samo da deliš svoje pare,ako si išta zaradio.Možeš da ukažeš gostoprimstvo svakom,ali samo u svojoj kući.Koga si pitao da naseljavaš srbiju migrantima i menjaš demografsku strukturu zamlje.Ti nisi Car i to moraš da shvatiš kako bi počeo da se normalno ponašaš. Ne može srbija da rešava svetski problem jer ni svoje nismo rešili. Sa migrantima ćemo imati isti problem kao i sa Albancima. Ko misli dobro svojoj zemlji i svom narodu neradi ovako.

Komentarišite