HAJDE DA PRIZNAMO: Posle 18 godina evro-integracije Srbije su propale, sledimo primere Norveške, Islanda i Britanije!

HAJDE DA PRIZNAMO: Posle 18 godina evro-integracije Srbije su propale, sledimo primere Norveške, Islanda i Britanije!

U skladu sa tendencijama najrazvijenijih država Evrope da se udaljavaju od Brisela, ulaze u sukobe sa evrokratama, prekidaju integracije ili izlaze iz unije, pozivi za prekid integracija u EU postali su sve učestaliji i u Srbiji. Iako je članstvo prioritet vlasti u našoj zemlji, i posle 18 godina ne vidi kraj evro-integracijama Srbije. Pokret za slobodu i nezavisnost najavio je tribinu „EU-sistem pred neminovnim kolapsom“ i pozivaju građane da se uključe u kampanju za prekid integracija u EU.

Pobuna Višegradske grupe koju čine Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka protiv EU, novi sukobi evrokrata sa Italijanskom vladom i sve hladniji odnosi sa Austrijom pokazali su sve mane Evropske unije. Srbija ne treba da živi u mitovima o tome da će EU urediti našu zemlju, najnaperdnije države Evrope Švajcarska i Norveška ne žele da se učlane u EU što nam direktno govori da EU ne znači neminovni napredak, što je lekcija koju je Srbija trebala da nauči u proteklih 18 godina integracija u EU- stoji u saopštenju PSN.

Kako navode EU je brod koji neminovno tone, to pokazuje odluka Islanda da odbije članstvo u EU i prekine integracije 2013. godine, odluka Velike Britanije jedne od 3 najveće i najmoćnije članice unije da napusti EU i pobeda pro-suverene politike na Bregzitu je jasan signal da je Brisel izgubio kontrolu nad svojim članicam. Srbija se nalazi u katastrofalnoj ekonomsko-politčkoj situaciji i ne sme da gubi vreme, energiju i resurse na integracije bez kraja. Sva obećanja koja su vlasti od 2000. godine dali građanima o datumima kada će Srbija postati članica EU su bili netačni, a naša zemlja nema vremena da potroši još nekoliko decenija zarad integracija u uniju koja ima velike izgleda da se u narednih par godina raspadne,  navode u saopštenju PSN.

Tribina je zakazana za sredu 17.oktobar od 18:00 na Terazijama 45 (Beograd). Među govornicima su najavljeni Dragan Pilipović, diplomirao na fakultetu političkih nauka, Mihailo Alić analitičar rodne politike, novinar Miloš Radonjić i Igor Tešanović. 

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite