MIROVIĆ: Daćemo više para za finansiranje medija na jezicima manjina

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je godišnje ugovore o sufinansiranju predstavnicima novinsko-izdavačkih kuća koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina, za šta je vlada ove godine izdvojila 278 miliona dinara. To je pet odsto više nego u prošloj godini.

Igor Mirović podpredsednik pokrajinse vlade (Foto: Printscreen)

„Informisanje na manjinskim jezicima je od početka jedan od najznačajnijih prioriteta ove Pokrajinske vlade, jer je ono od izuzetne važnosti za očuvanje samobitnosti nacionalnih manjina“, naglasio je Igor Mirović.

Preciziravši da je reč o devet izdavačkih kuća sa ukupno 22 lista na manjinskim jezicima, od čega je jedan dnevni, tri nedeljna, pet mesečnih i 13 dečijih odnosno omladinsklih, on je istakao da ti listovi promovišu vrednosti koje ne pripadaju samo nacionalnim manjinama, nego i svima koji u žive u AP Vojvodini.

„Već u godinama koje dolaze mi ćemo učiniti sve da povećamo ovu vrstu podrške, s ciljem da se ona vrati na nivo iz 2014. godine“, najavio je Mirović.

Naglasivši da je Pokrajinska vlada iskren prijatelj i partner novinsko-izdavačkim kućama koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina, Mirović je pozvao njihove predstavnike na svakodnevnu komunikaciju, s ciljem da se zajedno rešavaju svi problemi sa kojima se one suočavaju, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Ugovori o sufinansiranju danas su uručeni novinskim kućama „Mađar So“, „Het Nap“, „Hlas ljudu“, „Libertatea“, „Ruske slovo“, Hrvatska riječ“, „Bunjevački informativni centar“, „Makedonski informativni centar“ i „Ridne slovo“.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite