Nova stranka traži zabranu skupa za srpsko Kosovo, prete da će uzeti stvar u svoje ruke!

Funkcioneri Nove stranke Marinika Tepić, Vesna Rakić – Vodinelić i Zoran Živković zatražili su danas od nadležnih organa da zabrane skup građana „Za srpsko Kosovo“ zakazan za 17. februar i kako kažu da će ukoliko policija tog dana ne zabrani skup oni organizovati svoj vid odgovora na skup „Za srpsko Kosovo“

Nova stranka apeluje na gradonačelnika

Poslanica Marinika Tepić je u ime Nove stranke pozvala sve srodne političke stranke,  „antifašističke“ organizacije, udruženja i pojedince da se okupe i dogovore šta će preduzeti povodom skupa ukoliko ga policija ne zabrani.

Ako to ne budu uradili, mi ćemo pozvati stranke, pokrete, udruženja, na dogovor kako da se suprotstavimo tom skupu – kazao je Živković novinarima u sedištu Nove stranke u Beogradu.

On je ocenio da su organizatori marša rulja a da je samo pominjanje Kosova u najavi tog skupa „vrhunac licemerja i bezobrazluka i dodaje da se Kosovo ne brani u Kosovskoj ulici u Beogradu.

Nekoliko desničarskih organizacija najavilo je na društvenoj mreži Fejsbuk da će 17. februara u 17 časova ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, održati „Marš za srpsko Kosovo“.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite