Vulin odbrusio Tačiju: Zaustavićemo stvaranje Velike Albanije

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da će „istorijski sporazum“ Beograda i Prištine biti postignut ove godine, da on može da govori to što govori, jer je predstavnik jedne teritorije, a ne države.

Aleksandar Vulin odbrusio Tačiju (Foto:prtscr)

On je neko ko se predstavlja kao ministar odbrane, čovek koji je 2015. godine pravosnažno osuđen od našeg suda u Nišu za ratne zločine. Bio bih zahvalan svima vama iz medija kad biste malo više rasvetlili tu činjenicu, rekao je on.

Na dodatno pitanje novinara zašto su, ako je tako, poslanici Srpske liste svojim glasovima omogućili da kosovska vlada čiji je Beriša član bude izabrana, Vulin je objasnio da to treba pitati predstavnike Srpske liste, jer oni o tome odlučuju, a ne Beograd.

Nemojte tražiti od Srba na Kosovu da podnose udarce koje vi ovde nećete da podnesete. Ovde niko neće da izađe i kaže međunarodnoj zajednici ovo što ja govorim, nego očekujete od njih koji žive tamo, a ovde ćemo da prenesemo svu odgovornost na njih. Pa nećemo, naglasio je on.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite