Zrenjanin odlučio da proširi industrijsku zonu

Zrenjanin odlučio da proširi industrijsku zonu

Zrenjanin ima dve industrijske zone, koje će se proširivati zbog povećanog interesovanja ulagača. Osim novih pogona i postojeći objekti se proširuju, a nekoliko investitora već najavljuje zapošljavanje većeg broja radnika.

Zrenjenin (Foto: Printscreen)

Devetnaestogodišnji Danijel Molnar jedan je od sedam mladih radnika koji su započeli proizvodnju italijanske kompanije precizne mehanike I. M. S. koja je nedavno otvorila pogon u zrenjaninskoj industrijskoj zoni. Na radno mesto je došao nekoliko meseci nakon završene mašinsko-tehničke škole.

„Zvala me je razredna i rekla da se pojavio investitor, kaže – traži se moj profil. Poslao sam biografiju i u roku od mesec dana sam došao na posao. Ovde je dobro“, kaže Molnar.

U pogonima italijanskog I. M. S. očekuje se nova oprema uz zapošljavanje još 50 mladih mašinskih tehničara, inženjera i programera.

„Izuzetno sam zadovoljan. Imamo sve uslove, odlična je saradnja sa lokalnom samoupravom i planiramo proširenje rada na planu precizne mehanike“, ističe vlasnik I. M. S. Mirko Di Ticio.

Zrenjanin ima dve industrijske zone koje polako popunjavaju svoje kapacitete. Neki od investitora planiraju proširenje postojećih pogona.

„Odlučili smo se za gradnju, jer su dobri uslovi, a i saobraćajne veze su dobre, blizina auto-puta preko Novog Sada i odlična infrastruktura ovde u industrisjkoj zoni“, objašnjava Bora Umićević iz „UM-ING“ Zrenjanina.

U poslednje dve godine potpisano je 14 ugovora sa investitorima, o dugoročnom zakupu pod povlašćenim uslovima.

„Industrijske zone imaju sjajne rezultate, a to svedoči i broj novih ugovora koje smo potpisali sa investitorima u prošloj i pretprošloj godini. Sa gospodinom Mirkom Di Ticiom smo ugovor potpisali pre mesec dana, a zadovoljan sam brzom reakcijom moje administracije koja je u roku od nekoliko dana našla lokaciju“, kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Lokalna samouprava Zrenjanina krajem prošle godine donela je odluku kojom se planira proširenje industrijske zone „Jugoistok“ za novih 550 hektara.

Izvor: RTS

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite