Marko Bastać: Stati na put taksi mafiji tako što će im se oduzimati vozila

Marko Bastać: Stati na put taksi mafiji tako što će im se oduzimati vozila

„Taksi mafija hara Beogradom, svakodnevno pljačkaju putnike i postali su potpuno bahati, dok nadležne gradske službe na čelu sa Komunalnom policijom po tom pitanju ništa ne preduzimaju“. Ovo je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare izjavio Marko Bastać, nosilac liste „Šta radite bre“ na gradskim izborima, koji se kako kaže pre nekoliko večeri i sam lično uverio u način rada „divljih“ taksista, kao i onih koji zloupotrebljavaju dozvolu za rad.

Marko Bastać, kandidat za gradonačelnika Beograda(foto:prtscr)

– Seo sam u taksi kod Beton hale na relaciji do centra grada. Predstavio sam se kao stranac, a vozač je odmah prebacio u treću tarifu i krenuo da vozi zaobilaznim putem sve vreme stiskajući turbinu na menjaču koja je ubrzavala taksimetar. Na liniji koja inače košta oko 600 dinara po njegovom cenovniku ispalo je 3.920 – ispričao je Bastać.

Kako je kazao, ideja je da se precizno ograniči broj taksista i da se uvede stroga provera koliko ih je zaista na ulici, jer više ni TX tablice nisu garancija da je taksista legalan. Kao „dodatna mera prema onima koji krše zakon i ponašaju se kao mafijaši na ulicama treba uvesti oduzimanje automobila“, istakao je Marko Bastać.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite