PENTAGON PARIRA CRVENOM TRGU: Tramp naredio ogromnu vojnu paradu

Pentagon je počeo da po nalogu Donalda Trampa priprema veliku vojnu paradu u Vašingtonu – objavio je The Washington Post koji se pozvao na svoje izvore u vojnom vrhu i u Beloj kući.

Američka vojska (Foto: pickupimage.com)

Isti list tvrdi da je predsednik SAD na jednom savetovanju u Pentagonu, održanom 18. januara, saopštio da želi u glavnom gradu „veliku vojnu paradu sličnu onima koje Francuzi svakog 14. jula održavaju na Jelisejskim poljima u čast svog Nacionalnog dana“. I naglašava da se „pitanje parade“ uveliko razmatra na „najvišem nivou“.

The Washington Post navodi da mu je je visoki zvaničnik Trampove administracije potvrdio da se „planiranju parade pristupilo pre nekoliko nedelja“ i da je u sve uključen i šef aparata Bele kuće – general Džon Keli.

Tramp je pre neki mesec otkrio američkim novinarima da je zaključio da je Sjedinjenim Državama potrebna velika vojna parada“ dok je gledao prošlogodišnju francusku u društvu Emanuela Makrona.

Američki lider je 18. septembra za vreme susreta sa francuskim kolegom u vreme zasedanja Generalne skupštine UN izjavio:

„Razmišljam od organizovanju velike parade 4. jula 2018- na vašingtonskoj Pensilvanija aveniji- Želim da to bude demonstracija vojne moći Sjedinjenih Država. Videću da li smo u stanju da je organizujemo“.

Po tradiciji, američke svečanosti za 4. juli uključuju i skromnu vojnu paradu, praznični koncert ispred Kongresa SAD i vatromet.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite