Amerika ostala bez daha: FBI agent svedocio pred sudom da je Obama umesan u ilegalnu prodaju uranijuma!

Amerika ostala bez daha: FBI agent svedocio pred sudom da je Obama umesan u ilegalnu prodaju uranijuma!

„Bio sam frustriran gledajući vladu SAD kako donosi brojne odluke koje su išle u korist Rosatomu i Teneksu, koje su u isto vreme bile umešane u brojne kriminalne operacije na američkom tlu“.

Obama pred ozbiljnim optužbama(Foto:Pixabay)

Doušnik FBI-a u skandalu Uranijum 1 koji se tiče Obame  dao je pismeno svedočenje tri komiteta Kongresa ove nedelje u kojem je optužio Obamu i njegovu administraciju za donošenje odluka koje su direktno išle u korist ruskoj vladi u Kremlju i njihovim ciljevima u vidu dobijanja geopolitičke prednosti u odnosu na SAD.

Doušnik, Daglas Kembel, rekao je Kongresu da je Moskva poslala milione dolara SAD očekujući da će to ići u korist Klintonovima, dok bi Hilari Klinton, kao državni sekretar u Obaminoj administraciji, agitovala za resetovanje odnosa između Rusije i SAD.

Ključne činjenice:

  • Kembel je svedočio iza zatvorenih vrata
  • Rekao je da su mu ruski nuklearni oficiri rekli da su Rusi angažovali američku lobi agenciju APCO Worldwide koja je bila u jedinstvenoj poziciji da utiče na tadašnju administraciju, pre svega na Hilari Klinton
  • Iako su demokrate pokušale da ga diskretuju, FBI ga je nagradio čekom od 50 000 dolara 2016. godine zbog važnosti njegovih informacija
  • Uoči izbora 2016. godine dobio je brojne pretnje od strane same vlade
  • Dostavio je dokumentaciju za svoje tvrdnje u kojima dokazuje da je Rusija pokušavala da pomogne Iranu da postane nuklearna sila godinama pre Iranskog dila

Bio sam frustriran gledajućisve te odluke Obamine administracije koje su išle direktno u korist organizacijama Teneks i Rosatom koje su direktno umešane u brojne kriminalne aktivnosti u našoj zemlji -rekao je Kembel odgovarajući na pitanja novinara. Teneks i Rosatom su profitirale milijarde dolara sklapanjem ugovora sa klijentima Američke Nuklearne Pomoći, u isto vreme pribegavajući ucenama i iznudama, dok bi deo novca uvek išao u Rusiju visokim funkcionerima.

I dan danas se sećam odgovora jednog agenta kada sam ga pitao kako je moguće da naša vlada sklapa ugovore sa kompanijama za koje FBI može da dokaže da su umešani u kriminalnu aktivnost. Njegov odgovor bio je: Pitaj svoje političare.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite