PAPA BENEDIKT: Spreman sam za smrt

PAPA BENEDIKT: Spreman sam za smrt

Penzionisani papa Benedikt XVI koji će u aprilu napuniti 91. godinu, naveo je u pismu čitaocima italijanskog lista Korijere dela sera da se priprema za svoje poslednje putovanje

 

Papa Benedikt rekao da se sprema za odlazak(Foto:Pixabay)

Penzionisani papa Benedikt XVI koji će u aprilu napuniti 91. godinu, naveo je u pismu čitaocima italijanskog lista Korijere dela sera da se priprema za svoje poslednje putovanje.

„Polako krećem na hodočašće prema Božijem domu, dok moja fizička snaga opada“, naveo je danas nemački papa Jozef Racinger nakon što je dobio informacije da se veliki broj ljudi interesuje za njegovo zdravlje.

Papa je rekao da je dirnut što se čitaoci italijanskog lista interesuju kako provodi „poslednji period života“.

„Za mene je to velika milost da bude okružen u poslednjoj polovini mog (životnog) puta, koji je ponekad zamoran, ali pun ljubavi i dobrote što nisam mogao ranije da zamislim“, dodao je papa.

Benedikt XVI, koji se povukao s čela Katoličke crkve u februaru 2013. godine, živi u malom manastiru Vatikana zajedno sa ličnim sekretarom Georgom Gensvajnom i četiri časne sestre.

Gensvajn je pre dve godine rekao da se papa „gasi kao sveća, polako i spokojno“.

Papa se svaki dan moli, prima posetioce i odgovara na pisma.

„Više ne može da koristi ruke. Ne može da svira klavir, veoma loše vidi, ali je savršeno lucidan i sve pamti“, rekao je nedavno sekretar.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite