BOKSERSKI ŠAMPION ŠOKIRA: Uvedite smrtnu kaznu i mnogi više neće hteti da budu gej!

Višestruki bokserski šampion iz Australije aboridžinskog porekla Entoni Mundin izazvao je lavinu kontraverzi nakon što je u intervjuu za Dejli Telegraf izjavio da veruje da ukoliko bi postojala smrtna kazna za homoseksualizam, onda bi mnogi gejevi u najmanju ruku ponovo razmotrili svoj način života, a možda ga i promenili.

Entoni Mundin (Foto: Screenshot)

Govoreći za Dejli Telegraf Mundin je rekao „Ukoliko živimo u društvu kao što je urođeničko ili aborižinsko u kome je homoseksualizam zabranjen i povlači sa sobom smrtnu kaznu, da li mislite da bi neko to radio?“, nakon čega je imao komentar da homoseksualci ne trebaju da se promovišu na televizijama „tako nešto ne treba dozvoliti jer utiče na decu, ukoliko ih moj sin gleda na televiziji doćiće kod mene i rećiće mi tata ja mislim da je normalno da muškarci budu u vezi sa drugim muškarcima“ rekao je bokserski šampion.

Mundin u toku intervjua na provokativan način dotakao teme LGBT prava i pedofilije rekavši „pedofili će na kraju zahtevati svoja prava na jednakost, zato što toliko promovišemo homoseksualizam“.

Njegove izjave naišle su na osudu LGBT aktivista i organizacija, ali je jedan od najtrofejnijih sportista Australije rekao da nema nameru da se bilo kome izvinjava. Neinteresuje me da li ste gej ili niste samo hoću da te stvari radite iza zatvorenih vrata – rekao je trofejni bokser.

Mundin je višestruki šampion u srednjoj i super-velter kategoriji sa skorom od 56 borbi i samo 8 poraza.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite