HRVATSKI MEDIJI: Srbiji od nas zavisi članstvo u EU, neka nam vrate „okupiranu“ obalu Dunava!

Hrvatska opet preti komšijama! Kako piše zagrebački Večernji list, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora moraće „konstruktivno“ da reše pitanje granice sa Hrvatskom jer od nje zavisi njihovo članstvo u EU?!?

Zagreb (Foto: Pixabay)

Ucenjivački stav Hrvatska temelji na nedavnoj izjavi predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da nijedna država neće ući u EU sa nerešenom granicom.

Večernji na osnovu toga donosi zaključak da će Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora „imati itekako veliki podsticaj da konstruktivno pokušaju da reše granicu s Hrvatskom jer u Hrvatskoj leži ključ njihovog članstva u EU“.

Dalje u tekstu Večernji „objašnjava“ kako Srbija nasilno pod svojom kontrolom drži čak 11.500 hektara hrvatske teritorije na levoj obali Dunava.

Podsetimo, stav Srbije glasi da bi granica trebalo da ide sredinom Dunava, dok se Hrvatska zalaže za određivanje granice po katastarskom principu, jer je, kažu, „reka promenila tok“. Primenjivanjem takvog modela, delovi opština Apatin, Sombor i Bačka Palanka pripali bi Hrvatskoj.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite