IZNENADA POD BLOKADOM: Prekinut rad američke ambasade u Beogradu

Vlada SAD je u fiskalnoj blokadi, piše na Tviter nalogu američke ambasade u Beogradu. U praksi, to znači da će ona i dalje obavljati konzularne poslove, ali ne i više od toga. 

Skot (Foto: Screenshot)

– Ambasada SAD u Beogradu će i dalje obavljati konzularne poslove, uključujući i pružanje usluga državljanima SAD kao i izdavanje viza – navodi se u tvitu Ambasade SAD.

Takođe, piše i da internet prezentacija ambasade SAD kao i nalozi na društvenim mrežama neće biti redovno ažurirani tokom trajanja blokade.

– Tokom delimičnog obustavljanja rada vlade SAD, Ambasada će preispitati način trošenja novca ali i odluke o podršci programima, te su tako neki događaji već morali da se otkažu ili odgode – navodi se na Fejsbuk stranici američke ambasade.

Ovo je drugi put za nepunih mesec dana da je Vlada Sjedinjenih Država u blokadi. To se već desilo krajem januara, a razlog je bio taj što nije postignut dogovor o budžetu, zbog čega neke službe američke Vlade nisu radile.

Međutim, sada je američki Senat usvojio budžetski sporazum, ali je bilo prekasno da se spreči blokada vlade, koja je već pokrenuta, što je korak nazad za Kongres koji kontrolišu republikanci. Blokada je počela u ponoć.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite