POTUKLE SE OKO POMORANŽI: Žestoka tuča Hrvatice i migrantkinje na pijaci u Zagrebu

POTUKLE SE OKO POMORANŽI: Žestoka tuča Hrvatice i migrantkinje na pijaci u Zagrebu

Na zagrebačkoj pijaci „Kvatrić“ prodavci su ušlu u sukob sa državljankom Jemena, preteći joj i vukući je za kosu nakon što je izbila svađa oko cene pomorandži, javlja Hina.

Zagreb (Foto: Pixabay)

Agencija navodi da je tamošnja policija protiv dvoje prodavaca podnela prijave za pretnje i pokušaj nanošenja teških telesnih povreda državljanke Jemena, a po neslužbenim podacima napad je izbio nakon svađe oko cene tog voća.

Navodi se da je državljanka Jemena sa prijavljenim boravištem i statusom strankinje u Zagrebu htela da kupi narandže na pijaci u Šubićevoj ulici, a nakon što je cene prigovorila prodavcu, prodavac je počeo da je vredja i naziva pogrdnim imenima. Hina navodi da se u spor potom uključila prodavačica nakon čega je izbila tuča između dve žene.

Navodi se da su učesnike napada primirili gradjani, nakon čega je napadnuta žena zatražila pomoć u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb, gde su lekari utvrdili lakše povrede ruku i glave.

Zagrebačka policija je saopštila da se napad desio 6. februara i da osumnjičenog 41-godišnjaka tereti za pretnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teških telesnih povreda Jemenki.

Prema pisanju hrvatskih medija, napadnuta Jemenka godinama sa porodicom živi i radi u Zagrebu.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite