EPIDEMIJA LAŽNIH IZBEGLICA: Ovo je zemlja u kojoj je odbijeno 96% zahteva za azil, a nije u Evropi!

EPIDEMIJA LAŽNIH IZBEGLICA: Ovo je zemlja u kojoj je odbijeno 96% zahteva za azil, a nije u Evropi!

Oko 96% zahteva za azil u Južnoj Africi je odbačeno zbog čvrstih dokaza da se radi o lažnim izbeglicama koje nisu zaista ugrožene. sa druge strane advokati iz nevladinih organizacija za podršku azilantima mali procenat prihaćenih aplikacja pravdaju time da se navodno radi o „ksenofobiji“ unutar institucija J. Afrike. 

Protes podrške ilegalnim migrantima (Foto: Flickr)

Advokati  Kajan Leung i Sharon Ekambaram obratili su se Komisiji za ljudska prava J. Afrike  u Johanesburgu. Leung je optužio državne kancelarije da nisu dovoljno kooperativne po pitanju azilanata.

Oko 96% zahteva za izbjeglice je odbačeno, a prema advokatima za ljudska prava, koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova opisalo kao „institucionalno ksenofobično“.

Jedan od centar za proveru Azila za Južnu Afriku u gradu Mesini odobrio je 2 zahteva za azil kao osnovana od ukupno 10.043 zahteva koji su klasifikovani kao lažne izbeglice. U protekle dve godine stopa odobrenih azila u J. Africi iznosi 4%.

Nevladini aktivisti i advokati koje su uposleni na slučajevima aplikacija za azil, ovu činjenicu pravdaju optužbama da je J. Afrika institucionalno „ksenofobična“. Sa druge strane UN nisu imale primedbe na na rad državnih institucija ove zemlje, tako da je deo javnosti optužio nevladine organizacije da bez osnova napadaju državu iz sopstvene koristi jer im je želja da postoji što veći protok azilanata.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite