INCIDENT U LINIJI 26: Vozač maltretirao 81-godišnjeg penzionera

INCIDENT U LINIJI 26: Vozač maltretirao 81-godišnjeg penzionera

Vozač autobusa na liniji 26, M. B. (29), dobio je otkaz nakon što je u nedelju posle saobraćajne nezgode izašao iz vozila, vređao, pljunuo i udario šamar 81-godišnjem Beograđaninu.

Autobus(Foto:Pixabay)

Incident se odigrao u Bulevaru kralja Aleksandra, u krajnje prometnom delu Beograda, oko 15.30 sati, naočigled putnika dva autobusa javnog gradskog prevoza. Redakciju „Blica“ pozvala je šokirana putnica autobusa na liniji 27, koji se u trenutku saobraćajne nesreće nalazio iza dvadesetšestice.

– Stajala sam na prednjim vratima i videla da je autobus ispred nas preprečio put jednom putničkom automobilu. Zatim je jedan momak izašao iz autobusa i počeo da psuje i vređa vozača automobila. U sledećem trenuku, kada je čovek iz putničkog vozila spustio prozor, ovaj mu je lupio šamar i pljunuo ga – priča sugrađanka Biljana K.

Ona i njen verenik, kada su videli šta se desilo, odmah su izašli iz autobusa, a zaprepastili su se kada su prišli kolima.

– Na vozačevom mestu u putničkim kolima sedeo je dekica od 80 godina. Pored njega baka, njegova supruga, tresla se i plakala od šoka. Pored njih je stajao vozač autobusa koji se drao. Tada mu je moj verenik rekao: „Hajde, udari mene ako smeš“. On se samo okrenuo, vratio se u autobus i pomerio ga pedesetak metara odatle, a mi smo pozvali saobraćajnu policiju i sačekali patrolu da damo izjave – dodaje Biljana.

Autobus na liniji 26 je vlasništvo firme „Tamnava trans“, koja funkcioniše u okviru Konzorcijuma privatnih prevoznika. Oni su potvrdili da su čuli detalje ovog incidenta.

– Vozaču je istog dana dat otkaz. Juče nam se javio zet vozača automobila i ispričao nam da je došlo do kontakta vozila, ali i navodnog fizičkog konflikta između dvojice vozača. Ono što je M. B. operativnom centru u 15.30 prijavio je samo da je „došlo do udesa, da je bila policija i da su se nakon uviđaja razišli“. I dalje je sve vrlo osetljivo i ne možemo ništa da tvrdimo dok policija ne uradi svoj deo posla – kaže Drago Tošić, direktor Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Takvo ponašanje vozača iznenadilo je i ljude u „Tamnava transu“ jer je, kako saznajemo, M. B. dugo radio kao njihov vozač, a i svi vozači moraju da prođu određena testiranja pre nego što budu primljeni.

– Veoma mi je žao zbog situacije koja se dogodila čoveku, odmah smo se izvinili njemu i njegovoj porodici – rekao je Drago Tošić.

PORODICA VEĆ PODNELA I TUŽBU

Porodica napadnutog čoveka je tužila vozača autobusa M. B. i od toga neće odustati ni zbog otkaza. Kako saznajemo, putnici iz oba autobusa su se ponudili da svedoče.

ZAR TO DA SE DESI U MOM GRADU?

Kako saznajemo, napadnuti čovek je bivši ugledni lekar, koji ne krije da je tužan jer je „putovao sa suprugom po celom svetu, a ovo mu se dogodilo u njegovom gradu“.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite