IZMASAKRIRALI JOJ SINA: Ispovest majke pretučenog mladića

„Ti što su napali Aleksandra nisu deca, to su monstrumi“, priča Smilja Todorović, majka mladića (25) iz Velikog Sela za čiji život se, nakon što su ga presrela i pretukla trojica napadača, lekari bore već šesti dan“.

Koristili i oružje(Foto:Pixabay)

Aleksandar Todorović (25) teško je povređen u noći između 3. i 4. februara nedaleko od svoje kuće iz Velikog Sela kada su mu automobil presreli napadači u drugom automobilu i brutalno ga pretukli. Njegovi rođaci i prijatelji juče su blokirali saobraćaj kod Pančevačkog mosta na sat vremena, protestujući što, kako su naveli, nisu privedena sva trojica napadača i što se „ceo slučaj zataškava“.

– Aleksandar se vraćao kući iz igraonice i oni su mu presekli put. Izašao je iz kola da vidi šta se dešava, a oni su ga brutalno pretukli nečim što liči na palice i mačete. Sve se odigralo na 200 metara od kuće. Masakrirali su ga mačetama, kola su mu bila puna krvi, ne znam kako je polomljenih ruku uopšte uspeo da se doveze do kuće. To nisu deca, to su monstrumi! – kaže Smilja Todorović, Aleksandrova majka.

Aleksandar je, dodaje ona, uspeo da izvuče živu glavu i nekim čudom stigne do porodičnog doma gde ga je čekao otac.

– Samo je uleteo u kuću i rekao „Tata, razbili su mi glavu“. Suprug ga je pitao „Pa, ko?“, on je rekao da ne zna ko su. Muž je odmah seo u automobil i pravac Urgentni centar, gde je hitno prebačen u operacionu salu. Glava mu je teško povređena i ruke su mu polomljene – potreseno priča majka.

– Doktori su se krstili, mislili su po stepenu povreda da je imao neki udes, da ga je kamion udario. Imao je i operaciju glave i operacije ruku i moram da se zahvalim neurohirurgu i ortopedu koji su dobro obavili zahvat i sanirali povrede – kaže Smilja, dodajući da njen sin ima 130 šavova po telu.

Drugog dana u bolnici, priča Smilja, dobio je visoku telesnu temperaturu, 39 stepeni, pa su lekari morali da mu veštački izazvanu komu.

– Pošto je dovezen u jako teškom stanju, morali su da ga uspavaju, sad ga posle šest dana bude iz kome. Svakog dana kad se raspitivala za njega, govorili su mi da mu je život ugrožen. On se bukvalno bori život – kaže majka u očaju.

Teško joj je i što u takvim trenucima nije uopšte mogla da vidi svog sina.

– Nisam smela da ga posetim svih ovih dana, jer je u šok-sobi, a sad ne smeju naglo da ga bude, ne znam ni kad ću moći da ga vidim. Daće bog da bude sve u redu, ali kad se oporavi, je l’ treba da strepim da će sutra opet da ga napadnu ili da će napasti neko drugo dete? – zabrinuto priča Smilja.

Jučerašnji protest okončan je nakon sat vremena uz najavu da će danas biti blokiran i Pančevački most.

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

Povodom protesta kod Pančevačkog mosta oglasio se juče i MUP Srbije. „Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su M. S. (19) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni se tereti da je 4. februara 2017. naneo teške telesne povrede dvadesetpetogodišnjem mladiću u Velikom selu. M. S. je uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu“, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite