NA POMOLU VEĆI SUKOBI? Izrael oborio iranski dron i gađao iranske mete u Siriji

Izraelska vojska saopštila je da je oborila iranski dron, koji je ušao u zemlju, i da je gađala iranske mete u Siriji, koje su ga lansirale, javljaju agencije.

Rat na izraelskom i sirijskom nebu(Foto:Pickupimage)

U saopštenju se navodi da su se izraelski avioni suočili sa jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

U saopštenju se navodi da su piloti povređeni ii evakuisani u bolnicu. Na severu Izraela oglasile su se sirene kao rezultat sirijskog napada.

Eksplozije su mogle da se čuju u regionu u Libanu, u blizini sirijske granice. Portparol izraelske vojske Džonatan Konrikus rekao je da je Iran odgovoran za ovo „teško kršenje izraelskog suvereniteta“.

Vojska navodi da „nadgleda događaja i u potpinosti je spremna za dalje akcije“.

Sirijska državna televizjia citirala je vojnog zvaničnika, koji je rekao da su sirijske odbrambene snage pogodile više od jednog izraelskog aviona, prenosi AP.

Izraelska vojska šaopštila je, međutim, da je samo jedan avion oštećen dok je bio na misiji da pogodi „iransku instalaciju“, koja je lansirala dron iz Sirije čime je negirala navode Sirije da je pogođeno više od jednog aviona, preneo je Rojters.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite