NETANJAHU PORUČIO PUTINU I TILERSONU: Iran je napao naš suverenitet i vojno ćemo ga braniti!

NETANJAHU PORUČIO PUTINU I TILERSONU: Iran je napao naš suverenitet i vojno ćemo ga braniti!

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je danas jasno rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da će se Izrael braniti protiv bilo kakvog napada iz Sirije. Izraelski premijer je takođe rekao da Iran napada suverenitet jevrejske država, a sopšteno je da je ovo najveća vojna akcija u Siriji još od rata 1982. godine.

Netanjahu se obraća naciji (Foto: Screenshot)

Izraelska vojska je rekla da je eliminisala iranski droni koji se infiltrirao unutar teritroije Izraela i pogodila iransku bazu odakle je lansiran. Sirijske rakete protiv vazdušne odbrane pogodile su izraelski F-16 avionski avion, što je dovelo do toga da piloti se izbace iz kokpita. Posle rušenja mlaznjaka, Izrael je izvršio ono što je nazvao general vazduhoplovstva „najvećim i najznačajnijim“ napadom na Siriju od 1982. godine.

„Naša politika je jasna“, rekao je Netanjahu. „Izrael se brani protiv bilo kakve agresije i pokušaja kršenja njegove suverenosti“, rekao je Netanjahu. „Iran je danas izvršio takav pokušaj kršenja našeg suvereniteta i iskalio svoj bes na izraelski vazdušni prostor iz pravca Sirije“.

Premijer je rekao da je, nakon ovih događaja, razgovarao i sa američkim državnim sekretarom Rekom Tilersonom.

Netanijahu je rekao da Izrael traži mir, ali da će se i dalje braniti protiv bilo kog napada ili pokušaja Irana da uspostavi svoje vojno prisustvo u Siriji „ili bilo gde drugde“.
Izvor: Harec

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite