PO ČIJEM NALOGU JE OVDE? Marinac uhapšen u Beogradu je krupna zverka i bivši asistent Bil Klintona

Američki državljanin koji je pre nekoliko dana uhapšen u Beogradu je Danijel Korbet, bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice Foke, prenosi Insajder.

Bil Klinton (Foto: Pixabay)

Prema svim informacijama do kojih je došao Insajder, reč je o istoj osobi koja je zaposlena u američkoj firmi Rejven militari. Suvlasnik ove firme je Džej Futlik, koji je bio specijalni asistent bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Firma Rejven militari imala je zvaničnu internet stranicu do juče, a ugašena je nakon što su ovu kompaniju kontaktirali novinari.

Na sajtu Insajdera, objavljena je i naslovna stranica sajta, sačuvana pre nego što je taj sajt ugašen.

Insajder navodi da se na sajtu kao jedan od važnijih ljudi navodi i „Danijel K, a da s obzirom na to da im je potvrđen identitet uhapšenog koji se zove Danijel Korbet i da se sve ostale informacije poklapaju, nameće se zaključak da je u pitanju ista osoba. Na sajtu je objavljena njegova fotografija gde mu se lice ne vidi jer je praktično maskiran“.

U njegovoj radnoj biografiji stoji da je 14 godina bio pripadnik američke jedinice Foke, da je učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, širom sveta vodio akcije od visoke važnosti, učestvovao u rešavanju talačkih kriza.

„Ako vas ikada bude zanimalo koliko je dobar, pitajte ga, i on će vam reći“, navodi se u njegovoj biografiji.

Zvaničnih potvrda informacija do koji je došao Insajder još uvek nema, niti ih je, kako se navodi, moguće dobiti u ovom trenutku. Zaposleni u firmi Rejven Sekjuriti nisu odgovorili na pozive za komentar.

Za jednog od suvlasnika kompanije Rejven militari, Džeja Futlika navodi se da je bio specijalni savetnik bivšeg američkog predsednika Klintona za blisko-istočna pitanja, da je učestvovao u brojnim političkim kampanjama, uključujući predsedničku kampanju 1992. kada je radio za Klintona i kampanju kandidata za predsednika Džona Kerija 2004. godine. Futlik je bio i kandidat demokrata za člana američkog Kongresa. Radio je i sa izraelskim premijerom Šimonom Peresom na projektu pomirenja Izraela sa susedima.

Na istom serveru na kom se nalazila adresa sajta firme Rejven militari, registrovan je i sajt očigledno povezane firme Crno Jezero group, navodi Insajder. I ovaj sajt od juče je ugašen.

Firma Crno Jezero Group, čiji je osnivač Crno Jezero Invest, registrovana je u Srbiji. Osnovana je 18.4. 2016, a ugašena već 19.7.2017. godine. Direktori ove firme bili su Džej Futlik i Abraham Golan. Golan se u jednom od tekstova američkog istraživačkog portala Mothe Jones pominje kao privatni stručnjak za poslove bezbednosti stacioniran u Ženevi, a specijalizovan za poslove obezbeđenja energetskih kompanija u Africi.

Prema dostupnim izveštajima, ukupan prihod firme Crno Jezero Group pre gašenja iznosio oko milion dinara, piše Insajder.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u štek-stanu u Beogradu uhapšen Korbet D, bivši marinac i da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem i, govoreći o tome da li je on spremao atentat, istakao da ne sme da iznosi mnogo detalja.

Izvor: Insajder

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite