TURSKI MASAKR U SIRIJI: Na spisku pobijenih i zarobljenih čak 1.141 Kurda!

TURSKI MASAKR U SIRIJI: Na spisku pobijenih i zarobljenih čak 1.141 Kurda!

Ukupno 5 turskih vojnika je ubijeno, a 14 ranjeno u toku današnjeg dana u operacijama oko okruga Afrin. Dok je prema podacima turske vojske ubijeno ili zarobljeno preko 1.000 kurdskih boraca.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Prema prvo saopštenju ministarstva odbrane 3 turska vojnika poginula su i 10 vojnika je danas ranjeno u okrugu Afrin. Dok je kasnije u toku dana saopšteno da su još dva turska vojnika ubijena, a četiri su ranjena u vojnim operacijama.

U odvojenom incidentu, dvojica pripadnika turske vojske poginula su kada se helikopter srušio tokom  operacije maslinova grančica, rekao je premijer Binali Iildırım.

U međuvremenu od početka operacije, najmanje 1.141 pripadnika pro-kurdskih jedinica je „neutrailisano“ saopštio je turski generalštab. Turske vlasti često koriste reč „neutralisani“ u svojim izjavama kako bi se ukazalo da su se militanti ili predali, da su zarobljeni ili su ubijeni.

U izjavi vojska je rekla da su turske oružane snage „uništile“ 36 meta i „neutralisale“ 79 pripadnika kurdski militantnih grupacija u vazdušnim napadima koji su izvršeni preko noći 10. februara.

20. januara, Turska je pokrenula operaciju „Maslinov grančica“ kako bi eliminisali kurdske snage i proterali ih iz Afrina u severozapadnoj Siriji.

Izvor: Hurriyet Daily News/ Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite