EVROPU ČEKA PAKAO: Komesarka EU kaže da su migrantski kvartovi nuklearna bomba budućnosti!

Visko rangirana funkcionerka EU Korina Kretu je danas upozorila da migrantski kvartovi mogu da postanu „nuklearna bomba“ i pozvala je EU da počne da rešava problem izolovanih zajednica. 

Komesarka EU (Foto: Screenshot)

Evropski komesar za regionalnu politiku Korina Kretu kaže da je potreban dodatni novac iz budžeta EU da bi se sprečila segregacija migranta u opasne kvartove.

Uprkos decenijama trošenja novca na infrastrukturu u siromašnim delovima Evrope sa idejom da se smanji nejednakost danas je potrebno uložiti dodatni novac za socijalnu integraciju unutar cele EU – rekla je komesarka EU na „Svetskom urbanoističkom forumu u Kuala Lumpuru“.

 „Ukoliko dozvolimo segregaciju migrantskih kvartova, to će postati nuklearna bomba budućnosti“ rekla je Kretu i dodala da je 2015. godine sistem azila praktično doživeo kolaps kada su milioni migranata dolazili u Evropu preko Italije i Grčke.

Korina Kretu je takođe istakla da EU ima veliki problem sa zemljama kao što su Poljska, Mađarska, Slovačka i Češka Republika koji odbijaju da prihvate kvote za ilegalne migrante uprkos pritiscima unutar EU.

Komesarka Kretu koja je zadužena za nadgledanje kohezivnih politika unutar EU, je takođe izjavila da je dodatan problem pitanje gradonačelnika u gradovima u kojima su smešteni ilegalni migranti, jer su oni tada rastrgunuti između dve struje unutar zajednice.

Izvor: Daily Mail

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite