IZRAELSKI AVION OBOREN RUSKIM SISTEMOM: Sirijska armija koristila S-200

IZRAELSKI AVION OBOREN RUSKIM SISTEMOM: Sirijska armija koristila S-200

Jedan od najnaprednijih borbenih aviona širom sveta koje su koristile izraelske vazduhoplovne snage za napad na Siriju je srušila stara S-200 raketa zemlja-vazduh iz sovjetske ere, objavili su ruski mediji.

F16 oboren u Siriji(Foto:Screenshot)

Izraelski avion F16 je četvrta generacija borbenih aviona opremljenih savremenim elektronskim sistemom.Izvori na terenu u provinciji Damask su u subotu javili da su se  jedinice za vazdušnu odbranu Sirijske armije suočile sa trećim talasom izraelskih vazdušnih napada u zapadnom delu pokrajine Damask.

Izvori su rekli da su jedinice protiv-vazdušne odbrane odbile treći krug izraelskih vazdušnih napada na vojne položaje u regionu Al-Dimas, praćenjem i uništavanjem izraelske rakete vazduh-zemlja pre nego što su pogodili metu na terenu.

U međuvremenu, AMN je izvestio da su izraelske vazduhoplovne snage ispalile nekoliko projektila na više vojnih tačaka blizu okupiranog Golana u zapadnoj Ghouti, dodajući da su sirijske snage pratile dve ispaljene rakete.U međuvremenu, Izraelci tvrde da su zaustavili operacije. „Naša operacija je prekinuta“, rekao je portparol izraelske armije pre nekoliko minuta.

Takođe, izraelski mediji izveštavaju da je Tel Aviv pozvao Vašington i Moskvu da se umešaju i preuzmu kontrolu nad situacijom.

Izvor: Dnevna Gazeta, Farsnews

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite