PENTAGON ZVANIČNO PODRŽAO IZRAEL: General izraelske vojske najavio da će Iran tek platiti punu cenu!

Potparol Pentagona Adrian Rankin-Galovej saopštio je danas da SAD nisu učestvovale u napadu Izraela na ciljeve u Siriji. „Izrael je naš najbliži partner u polju bezbednosne politike u regionu i potpuno podržavamo pravo Izraela da se brani od pretnji po svoju teritoriju i pretnji po svoj narod“ rekao je Galovej. Sa druge strane general izraelske vojske Ronen Manelis najavio je da će Iran tek platiti cenu.

Izraelska vojska se sprama za akciju (Izvor: Screenshot)

Delimo zabrinutost da će iranske aktivnosti destabilizovati region i međunarodnu bezbednost i pozivamo na odlučnost međunardone zajednice u suprotstavljanju iranskim „malignim aktivnostima“ rekao je potparol Pentagona.

Izraelski premijer je saopštio javnosti da je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o poslednjem razvoju događaja u regionu i saopštio mu da će Izrael nastaviti da se brani i sprečiti da Iran uspostavi svoje prisustvo u Siriji.

Ronen Manelis general Izraelske vojske rekao je danas medijim da  će svi oni koji su odgovorni za povredu suvereniteta Izraela platiti visoku cenu. „Ovo je ozbiljno Iran je napao teritoriju Izraela, Iran vodi region u rat, svi odgovorni za ovaj incident će platiti cenu“.

Nakon jučerašnjeg obaranja Izraelskog aviona nad Sirijom, avijacija Izraela bombardovala je gađao 4 lokacije na kojima su stacionirane iranske snage u Siriji. Izraelska vojska sopštila je da su njihovi avioni gađani sa izmeđi 15 i 20 raketa.

Izvor: Metro UK / Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite