TERORISTI POTUČENI DO NOGU: Pronađeno oružje iz SAD u uporištu ISIS-a! (FOTO)

Jedinica sirijske vojske uključena u žestoke borbe sa teroristima Al-Nusre u regionu Tal Kolbah i al-Sukrijah na istoku Idliba, ubila je veliki broj teroristi i uništila njihova vojna vozila uključujući i tenkove, saopštilo je sirijsko ministarstvo odbrane.

Vojska SAA (Foto: Screenshot)

Avijacija SAA pogodila je uporišta Al-Nusre u mestu Kafr Zita na severu Hame, u blizini gradova Tamana i al-Sakjat na jugu Idliba, prilikom čega su ubijene i reanjene desetine naoružanih terorista i uništena im je velika količina vojne opreme.

Izvori sa terena su potvrdili ranije danas da je sirijska vojska otkrila veliku količinu oružja poreklom i SAD kao i municiju na položaju Islamske Države i Al-Nusra fronta u provincijama Hama, Alepo i Idlib.

Lokalni mediji prenose da su jedinice sirijske armije zaplenile ogromne količine municije ostavljene od strane islamista, tokom operacije u selima blizu zamka Ibn Vardan u provinciji Hama i u više sela u Idlibu i provinciji Alepo.

Među oružjem se nalaze sanduci sa municijom, desetine granata za minobacače, i ručni lanseri raketa kao i anti-tekovske bazuke modela TOW koji se proizvodi u SAD.

Izvor: Fars/ Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite