VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Evo zašto ide u Zagreb

Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima, a to znači o pitanju granice, nestalih, o odnosu prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, te unapređenju ekonomskih odnosa.

Aleksandar Vučić(Foto:Printscreen)

Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljan, poručio je predsednik Srbije uoči zvanične posete Zagrebu, koja je usijala atmosferu u Hrvatskoj do neuobičajenih razmera.

Istakao je da se ne dodvorava ni građanima Srbije, pa svakako neće ni hrvatskom rukovodstvu, a pre svega premijeru Plenkoviću, koji najavljuje da želi i razgovor o ratnoj odšteti.Najvažnije je, kaže, rešiti probleme koji opterećuju odnose, uraditi nešto dobro za pripadnike dvaju naroda u Srbiji i u Hrvatskoj.

„Moj posao je snažna Srbija, a snažna Srbija ima dobre odnose sa susedima i napredak ekonomije. Srbija će biti sve snažnija. Nikome zbog toga ne želim da se pravdam“, rekao je Vučić.

Najavio je da će razgovarati sa predstavnicima SPC i Srba u Hrvatskoj, ali prvi put i sa kardinalom Bozanićem.

Izvor: Sputnik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite