PALESTINCI PRETE SUKOBIMA: Ukoliko Izrael aneksira našu teritoriju stvari se neće rešavati političkim putem!

Unilateralni koraci sa ciljem da Izrael preuzme kontrolu nad naseljima na Palestinskoj teritoriji neće promeniti realnost da su ta naselja ilegalna – izjavio je danas  Babli Abu Rudiana. potparol predsednika Palestine Mahmuda Abasa . Kako dodaje palestinski zvaničnik ukoliko dođe do aneksacije, to će značiti prekid rešavanja spora političkim putem, aludirajući na mogućnost sukoba.

Jerusalim (Foto: Pixabay)

Svi koraci u ovom pravcu dovešće samo do dizanja tenzija i većoj nestabilnosti – upozorio je potparol predsednika Babli Abu Rudiana.

„Upozoravamo da će takvi koraci ukoliko se implementiraju eliminisati sve međunarodne procese koji su imali za cilj da se problem reši političkim putem“ rekao je potparol predsednika, prema informacijama koje je objavila palestinska novinska agencija WAFA.

Reakcija zvaničnika Palestine usledila je nakon današnje izjave premijera Izraela Benjamina Netanjahua da Izrael razmatra aneksaciju dela Zapadne obale na kome su jevrejska naselja, kao i da u tome ima podršku administracije u Vašingtonu.

Abu Rudaina je istakao da ni jedna strana nema pravo da raspravlja o statusu Palestinskih teritorija, jer je to kršenje međunarodnog zakona i rezolucija UN, koje kažu da teritorije okupirane 1967, uključujući i istočni Jerusalim spadaju pod kontrolu Palestine.

Izvor: KUNA

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite