POLITIZACIJA OLIMPIJSKIH IGARA: LGBT sportista provocira Majka Pensa

Pjončang, Južna Koreja- Poznati američki snouborder skrenuo je pažnju na olimpijskim igrama provocirajući američkog potpredsednika Majka Pensa,postavljajući postove i slike na društvenim mrežama njega i klizača Adama Ripona kako se ljube uz slogan :“Mi smo ovde,mi smo gej,naviknite na to!“.

Zimske olimpijske igre (Foto:Screenshot)

Gus Kenvorti je energično prihvatio nezvaničnu ulogu nosioca olimpijske zastave za LGBT zajednicu. Kako on sam navodi hteo je da približi svetu činjenicu da biti gej sportista više nije problem.


Kenvorti takođe navodi da ima još mnogo sportista koji su me se poverili da su gej,ali niko još ne želi da preuzme korake,koje je on preduzeo 2015 kad je on to sam i preduzeo.“Nije mi i dalje jasno čega se boje,to samo dokazuje da nas ima mnogo više“ naveo je Kenvorti.

Kako CBSSports navodi ,Adam Ripon naglašava zašto nije podržao Majka Pensa da predvodi američku delegacija na olimpijskim igrama. “Mislite na Majka Pensa ,istog onog Majka Pensa koji je finansirao klinike za lečenje homoseksualaca i prebacivanje u heteroseksualnu orijentaciju“.

Kenvorti je rekao da su postovi izazvali salvu negativnih komentara. Čak, dobija i neumesne poruku,sa željama da se padne da se povredi tokom skijanja.

Izvor: CBSNews

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite