SAVEZ PRED MOGUĆI RAT: Britanija kaže da podržava sve vojne akcije Izraela, traži od Rusije da obuzda Teheran!

Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson kaže da njegova zemlja podržava pravo Izraela da se brani. Džonson je takođe rekao da su zabrinjavajući provokativni potezi Teherana koji pokazuju da kako kaže ne žele mir u regionu. 

Boris Džonson (Foto: Screenshot)

Ministar spoljnih poslove V.B. izjavio je danas da ta zemlja u potpunosti podržava vojne akcije Izraela i obaranje iranskog drona koji je ušao u njihov vazdušni prostor, kao i kasnije napade na iranske mete u Siriji.

„Podržava pravo izraela da se brani protiv bilo kakvog oblika napada na njegovu teritoriju“, rekao je Boris Džonson i dodao da je zabrinut iranskim aktivnostima koje su prethodile sukobu.

„Brinu nas akcije Irana jer one sugerišu da ta država ne želi da se nastave mirovni procesi u regionu“ rekao je ministar U.K. U svojoj izjavi Džonson je pozvao Moskvu da utiče na svog saveznika Teheran.

Pozivamo Rusiju da iskoristi svoj uticaj i pritisne režim u Iranu, kako bi izbegli dalje provokacija i počeli proces de-eskalacije konflikta, poručio je Boris Džonson.

Sjedinjene Američke Država su danas poput Velike Britanije iskazale svoju potpunu podršku akcijama Izraele, koje su usledile kao odmazda nakon rušenja njihovog lovca F-16.

Izvor: The Times of Israel

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite