SOROŠ UDARA SVOM SILINOM: Nakon 400 hiljada funti donira još 100 kako bi sprečio Begzit!

Milioner Džordž Soroš osvrnuo se na ono što je nazvao „kampanjom mržnje“  obećavajući da donira do 100.000 funti grupi kampanje protiv Brexita.

Milijarder nastavlja kampanju (Foto:Screenshot)

87-godišnji mađarsko-američki finansijer bio je glavna stavka naslovnice na prošlonedeljnom dnevnom listu Telegraph, fokusirajući se na njegovu donaciju od 400.000 dolara organizaciji Najbolje za Britaniju, grupi  koja radi na tome da Britaniju drži u EU.

Članak je dao novi vetar u leđa evropejcima, kojima je Soroš obećao da će pomoći svaku donaciju organizaciji Najbolje za Britaniju koja je trenutno ispod 100 funt tako što će finansijski pomoći, a kako navodi spreman je da za taj cilj izdvoji i do 100 hiljada.

„Drago mi je da se borim protiv onih koji su pokušali da koriste kampanju mržnje, a ne argumenata da podrže svoj propali slučaj“, rekao je Soros.

Izvršni direktor organizacije Najbolje za Britaniju Elojs Tod pozdravio je donaciju, rekavši: „Živimo u demokratiji, a pravo na slobodu govora je dragoceno. Elementi desničarske štampe se ne slažu.“ Budućnost Velike Britanije u EU nije konačan dogovor, još uvek predstoji glasanje, a ljudi širom zemlje zaslužuju da znaju istinu o opcijama na stolu, od kojih jedna ostaje i vodi u EU.

„Džordž Soroš i njegova fondacija ljubazno nude da pomognu fondu da daju najbolju podršku našoj organizaciji kako bismo mogli da se pobrinemo da ova poruka izađe: najveća odluka o Brexit-u tek treba da dođe“.

Gospodin Soros je poklonio milijarde funti demokratskim ciljevima širom sveta kroz svoju Fondaciju za otvoreno društvo, koju je osnovao 1979. godine za promovisanje liberalnih vrednosti i ljudskih prava.

Izvor: Dnevna Gazeta, Politics Home

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite