ESKALACIJA IZ DANA U DAN: Američka avijacija uništila ruski tenk T-72 u Siriji

Napadi SAD uništili su tenk ruske proizvodnje čiju su posadu činili sirijski vojnici, saopštili su zvaničnici ministarstva odbrane SAD.

T 72 (Foto: Screesnhot)

Snage lojalne režimu Bašara al-Asada  bombardovane su prilikom napada na „sirijske demokratske snage“ u blizini Al Tebijeha.

Snage SAD otkrile su lokaciju luškog tenka T-72 bespilotnom letelicom rekao je potparol koalicije pukovnik Rajan Dilon.

„Tenk je učestvovao u menvrima na položaj pod kontrolom sirijskih demokratskih snaga sa kojima su bili prisutni i naši instruktori“, rekao je Dilon i dodao „Odbrambeni položaju su bili u dometu vatre navedenog teka pre naše intervencije“.

Tenk nije pucao na pro-američke snage niti na pripadnike koalicije, ali su američki avioni dejstvovali po terenu zbog same činjenice da je imao domet da pogodi defanzivne položaje. Nije bilo žrtava sa naše strane rekao je Dilon.

Fox News je preneo da je troje vojnika unutar tenka poginulo prilikom bombardovanja.

Tenk 7-72 je proizveden 70-ih godina, a isti tip tenkova je učestvovao prošle nedelja u napadu na sedište pro-američkih sirijskih snaga kada je 500 vojnika zajedno sa artiljerijom pokušalo da zauzme navedeni položaj. Kao odgovor SAD su avionima usmutrile oko 100 boraca lojalnih vlastima Bašara Al Asada.

Izvor: Fox News, UPI

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite