ISLAMSKA DRŽAVA OSTALA BEZ VOĐE: Bagdadi teško ranjen, predao kontrolu nad teroristima!

Bagdadi, lider islamske države se krije blizu sirijskog grada Deir ez-Zor, teško je ranjen i predao je kontrolu nad ovom terorističkom organizacijom navodi sef obaveštajne službe Iraka. 

Islamski terorista(Foto:Printscreen)

Naime, Abu Bark el Bagdadi je bio teško ranjen u jednom vazdušnom napadu i trenutno se oporavlja u jednoj medicinskoj ustanovi u Siriji, navodi list Al Sabah, citirajući šefa obaveštajne službe Iraka i dodaje da mu je noga bila u kritičnom stanju, ali da se sada stabilizovala.

Imamo neosporive dokaze da je Bagdadi živ i da se trenutno nalazi u Siriji, gde se uz pomoć svojih saveznika oporavlja – izjavio je Al Basri.

Takođe je naveo da lider terorista pati od dijabetesa, povreda, i preloma u nogama i telu koji ga sprečavaju da hoda sam, bez pomagala.

Podsećamo, 2017. godine, Rusija je tvrdila da je ubila Bagdadija u vazdušnom napadu izvršenom tokom sastanka najviših činovnika ove terorističke grupe. Međutim, to je bilo veoma osporavano, i SAD su isticale kako one ne mog potvrditi da je on mrtav, dok je  tadašnji državni sekretar SAD rekao da veruje da Abu Bakr nije mrtav.

Američka obaveštajna služba rekla je za CNN da je Bagdadi teško povređen, kao i da je predao kontrolu nad ISIS. Ova informacija je dobija na osnovu ekstremista koji su zarobljeni.

Ostaje nejasno da li je Bagdadi, ako je živ, ove povrede dobio od strane američke koalicije, ili mu je njih zadala ruska vojska prilikom vazdušnog udara prošle godine.

Izvor: Scroll In, Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite