Dodik optužio Sarajevo da huška na rat

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da permanentna ratnohuškačka retorika Ramiza Salkića, prepuna laži i dezinformacija ima za cilj dizanje tenzija u Srpskoj i kao takva ovde ne može i neće proći.

Dodik (Foto: Screenshot)

Na molbu Srne da prokomentariše Salkićevu tvrdnju da predsednik Srpske „radi na uspostavljanju oružanih formacija“, Dodik je rekao da je krajnje vreme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča, uvažavajući funkciju na kojoj se nalazi u Republici Srpskoj.

„Ratnohuškačku retoriku Salkić može da koristi tamo gde je ona i rođena – u Sarajevu, kod svog šefa Bakira Izetbegovića, a Republika Srpska to više neće dozvoliti“, poručio je predsednik Republike Srpske.

Dodik je naložio donošenje rešenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsedniku Srpske Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 odsto, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

U saopštenju se navodi da je odluka donesen „zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsednik Salkić prima platu“.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite