DUTERTE ŠOKIRAO: Ne ubijajte žene borce, pucajte im u vagine da postanu bezvredne

Predsednik Filipina, govoreći o borbi protiv ekstremističkih grupa, poručio vojsci da „ne ubija žene pobunjenike, već da im puca u vaginu kako bi postale bezvredne“.

Duterte (Foto: Screenshot)

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte (72), poznat po kontroverznim potezima i izjavama, naredio je svojim vojnicima da „ne ubijaju žene pobunjenike, već da im pucaju u vaginu“. On smatra da na taj način pobunjenice u njegovoj zemlji neće umreti, već će bez polnog organa postati bezvredne!?

Duterte je prošle nedelje, govoreći o pretnji žena, članica ekstremističkih grupa, posavetovao vojnike kako da se ponašaju.

– Imamo li žene koje nose oružje? Onda su one borci. Amazonke. Pucajte im u vaginu – naveo je Duterte.

Predsednik Filipina, koji sebe voli da naziva gradonačelnikom jer je bio na toj funkciji 22 godine u gradu Davao, poručio je vojsci da ne puca na žene pobunjenike da bi ih ubila.

– Recite vojnicima da je gradonačelnik izdao novu naredbu. Nećemo ubijati te žene. Samo ćemo im pucati u vagine kako bi postale bezvredne – rekao je Duterte.

Ta njegova najnovija izjava šokirala je ceo svet. Povodom toga reagovala je organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (HRW).

– Ovo je samo poslednja u nizu mizogenih izjava predsednika Rodriga Dutertea. On konstantno podstiče vojnike na seksualno nasilje tokom oružanog konflikta, što je kršenje međunarodnih humanitarnih zakona – rekao je Karlos Konde, šef azijskog odseka HRW.

On podseća da Duterte stalno potencira nasilje nad ženama. U maju prošle godine, kad je uveo vanredno stanje zbog borbe protiv pobunjenika povezanih sa Islamskom državom (ISIS), poručio je vojnicima da slobodno siluju žene.

– Samo radite svoj posao, a ja ću se pobrinuti za ostalo. Ako silujete tri žene, reći ću da sam to ja uradio i ići ću u zatvor umesto vas – naveo je tada predsednik Filipina.

Duterte se, inače, našao na meti kritika od kada je 30. juna 2016. došao na vlast. On je odmah pokrenuo rat protiv droge, a do sada je prema njegovom naređenju ubijeno najmanje 7.000 preprodavaca droge i narkomana. Osim toga, Duterte je šokirao javnost prošle godine, pohvalivši se da je ubio čoveka u tuči kad je imao samo 15 godina.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite