DODIK NAJAVLJUJE NEZAVISNOST: Posle lobanje na ambasadi u Sarajevu, mi nemamo više šta da radimo u BiH

Plakat sa mrtvačkom glavom i natpisom „četnici“ na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu i demonstracije ispred zgrade te ambasade na Dan državnosti Srbije, navodno protiv zajedničke deklaracije srpskog naroda, najveća je provokacija upućena Srbima od završetka rata do danas, upozorio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik (Foto: Screenshot)

– Ova provokacija bez presedana samo je još jedan dokaz da Republika Srpska nema šta da traži u BiH, koja je postala neodrživa za srpski narod koji svoju slobodu mora tražiti u drugoj formi, a nikako u BiH ukoliko želimo da izbegnemo uvrede, provokacije i da živimo bez problema – rekao je Dodik, prenele su agencije.

Prema njegovim rečima, sudbina srpskog naroda i Srpske je potpuno neizvesna i teško održiva u ovakvoj BiH jer trpe ogromnu štetu, atakuje se na njihovu slobodu, identitet, dostojanstvo i održivost.

– Za to smo se mukotrpno izborili i to nećemo dozvoliti – jasan je Dodik.

Predsednik Srpske, koji boravi u Beogradu i Orašcu povodom obeležavanja Dana državnosti, ocenio je da ovakve ratnohuškačke poruke iz Sarajeva koje su se danas čule ispred Ambasade Srbije, baš kada Srbija slavi svoju državnost, jasno govore ko remeti mir i stabilnost u BiH i regionu.

– Sve to se dešava u vreme kada je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u više navrata do sada pružala ruku pomirenja sa željom da odnosi sa BiH budu u duhu stabilnosti, prijateljstva i uzajamnog razumevanja – napomenuo je Dodik.

Predsednik Srpske je zaključio da posljednji događaji u Sarajevu govore da predsednik Srbije Aleksandar Vučiću u političkom Sarajevu, kako je rekao, nema ko da pruži ruku jer tamo očigledno nema iskrenih zagovornika mira, dobrosusedskih odnosa i stabilnosti.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznate osobe su noćas zalepile plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše “Četnici kostobacani”.

U organizaciji Bošnjačkog pokreta, koji predvodi Sejfudin Tokić danas su ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu, održani polučasovni protesti, a kao razlog navedeno je protivljenje zajedničkoj deklaraciji Srbije i Republike Srpske o očuvanju srpskog naroda.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite