GORE NEGO U SIRIJI: Egipatska vojska ubila 53 džihadista, 680 uhapšeno, bombardovano 137 lokacija!

Vojska Egipta likvidirala je 53 boraca grupe Takfiri (džihadisti), nakon što je pokrenuta masivna kontra-teroristička operacija na severnom i centralnom Sinaju prošle nedelje. 

Egipatske snage bezednosti (Foto: Screenshot)

Takfiri je reč koja se odnosi na tvrdokorne islamiste koji često nevernicima smatraju i one koji za sebe kažu da su muslimani, ali u očima Takfira nisu dovoljno pobožni.

Saopštenje je prezentovalo na konferenciji za novinara, od strane egipatskog ministarstva odbrane, kako bi javnosti objavili rezultate operacije „Preventivna operacija Sinaj 2018“.

Potparol vojske Tamer el-Rafaie je rekao da uhapšeno preko 680 osoba pod sumnjim da pomagali Takfirima, a deo njih čine i pripadnici mafijaških grupa.

U petak Egipat je pokrenuo operaciju protiv „terorističkih i kriminalnih elemenata“ na severnom i centralnom Sinaju, kao i u delovima delte Nila i „Zapadnoj pustinji“ na granici sa Libijom.

Protekle nedelje snage bezbednosti su uništile 400 lokacija koje su teroristi koristili za skladištenje oružja i eksplozivnih naprava. Egipatska avijacija je dejstvovala na 137 meta tokom operacije.

Granične jedinice su uništile i 3 tunela koji su korišćenji za transport oružja. Pored toga uništeno je i 35 farmi koje su korišćenje za uzgajanje ilegalnih narkotika.

Egipat vodi borbu sa islamistima na Sinaju već nekoliko godina.

Izvor: Dnevna Gazeta/Ahram.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite