OTKRIVENE ASANŽOVE PRIVATNE PORUKE: Hilari Klinton će možda uskoro doživeti moždani udar

Više od 11.000 privatnih tviter poruka osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža i njegovih saradnika izašlo je u javnost. Reč je o kratkim koje su razmenjivane u razdoblju od maja 2015. godine do novembra 2017. godine, a u njima sagovornici su diskutovali o čitavom nizu različitih tema – od ruske politike do Hilari Klinton.

Hilari Klinton (Foto: Wikimedia)

Prepiska je u javnost procurela zahvaljujući bivšem volonteru „Vikiliksa“ poznatom po imenu Hazelpres.

U jednoj od poruka iz novembra 2015. navodi se da je „bilo mnogo bolje da republikanci pobede“, a za samu Hilari navodi se da je „pametna, dobro povezana i sadistički sociopata“, navodi „Biznis insajder“. Istog dana u jednoj od poruka navedeno je da bi njena uloga u ratu u Libiji trebalo da bude ono zbog čega će pasti, a možda nastrašnija je ona iz marta 2016. godine u kojoj se navodi da će „Hilari možda doživati moždani udar“.

U porukama bilo je reči i o Rusiji.

– Ima nezavisnu spoljnu politiku i njena prodaja oružja je jedina stvar koja zadržava nezavisnost manjih država. Rusija je apsolutno uplašena. Kalingrad, Krim i njena jedina strana pomorska baze u Siriji su pod pretnjom i nisu zaštićene strateški. U međuvremenu, Sjedinjene Američke Države čvrsto su iznutra i pokušavaju da postaknu narandžastu revoluciju u eksplicitnoj politici promene režima. Shodno tome, Kremlj je duboko paranoičan od svih, uključujući NVO i invaziju „zapadnih“ kulturnih praksi, kao što su gejevi i internet … Oružje sledeće generacije predstavlja ozbiljan napredak. Pokazano je u Ukrijini, sestrinskoj zemlji Rusije. Tako da se ruska vladajuća klasa … prestrašila da bi isto to bi moglo da im se desi – navodi se u poruci iz juna 2015. godine.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite