ŠEŠELJ OTKRIVA: Generali su izdali Miloševića 5. oktobra, samo jedan nije hteo!

O tome mi je pričao Simatović, koji je jednom prilikom u Sheveningenu upozorio policijskog generala Vlastimira Đorđevića: „Nemoj da ja ovde pričam koliko si ti para dobio 2000“, tvrdi Šešelj.

Vojislav Šešelj (Foto: Screesnhot)

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj tvrdi da su nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000, odnosno neposredno pred pad s vlasti, izdali gotovo svi policijski generali, koji su od stranaca zauzvrat dobili milione dolara!

Kako kaže, detaljno o svemu tome je svojevremeno čuo u Hagu, i to od bivših čelnika Državne bezbednosti (DB) Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

– Petog oktobra je pobedila američka obaveštajna služba. Ona je pobedila. I ona je instrumentalizovala mafiju, potkupila policijske generale… Imam sva neposredna saznanja o tome, preda mnom su to pričali Jovica Stanišić i Simatović. Franko je jednom prilikom u Hagu upozorio policijskog generala Vlastimira Đorđevića: „Nemoj da ja ovde pričam koliko si ti para dobio za 5. oktobar“ – otkrio je Šešelj na TV Hepi, što je potvrdio juče i za Kurir, te dodao:

– Svi policijski generali, osim Gorana Radosavljevića Gurija, bili su potkupljeni oktobra 2000. Dobili su milionske sume.

Takođe, Šešelj podseća da su od stranaca novac dobijali i ondašnji opozicioni političari, podsećajući da je Velimir Ilić o tome i javno govorio na televiziji. Novac se navodno uzimao u Budimpešti, i to bez potpisa.

A da je, pored ostalih, i vrh policije 5. oktobra 2000. učestvovao u rušenju Miloševića nedavno je Kuriru kazala i Mira Marković:

– Ta odmazda je izvedena uz pomoć opozicionih partija koje je korporativni globalizam finansirao, uz pomoć nevladinih organizacija koje je finansirao takođe i uz pomoć jednog broja izbeglica s one strane Drine kojima je Milošević spasao živote i dao im krov nad glavom. I da, zamalo da zaboravim, i uz pomoć najbližih saradnika u vojsci, policiji, vladi i partiji.

Odbio Amerikance – Nisam ja Kaligula

Šešelj kaže da je devedesetih, pre svih u Srbiji, mogao da radi za Amerikance, ali da to nije želeo.

– Ne mogu da radim protiv svog naroda. Da dođem na vlast i da služim onima koji su neprijatelj mog naroda?! Pa nisam ja Kaligula – naveo je lider SRS.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite