MIGRANT NAPAO KONDUKTERA: Tražiš mi kartu, jer si rasista!

MIGRANT NAPAO KONDUKTERA: Tražiš mi kartu, jer si rasista!

Migrant koji je optužen za maltretiranje konduktera na međunarodnoj železničkoj stanici Ešford u Kentu branio se pred sudom da je to uradio, jer je „video da je kondukter rasista“ i da ga je „izabrao“ i tražio mu kartu na osnovu njegove boje kože.

Sije Šešej (Siye Sheshey) dvadesetogodišnji migrant se pred sudom izjasnio kao kriv za maltretiranje konduktera, ali je imao opravdanje zašto je došlo do incidenta.

Kako Šešej tvrdi kondukter mu je prišao i reklo da izgleda sumnjivo i da žele da mu pokaže kartu. Šešej je žučno odgovorio da su ga izabrali, jer je tamne boje kože i odbio je da pokaže svoju kartu što je po zakonu obavezan. Tada je došlo do incidenta u vozu.

Šešej je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao pre dve godine kao tražilac azila, a u predhodno je imao jednu osudu za krivično delo, dok u UK trenutno živi od socijalne pomoći.

Advokat azilanta je tvrdio da je voz bio pun i da je samo Šešej izabran da pokaže kartu, pa je taktika odbrane bila da opravda ponašanje svog klijenta teorijom da se radilo o rasističkom ponašanju konduktera, ipak ove navode su osporili brojni svedoci događaja.
Sije Šešej je osuđen da plati kaznu od 80 funti državi, 85 funti kao cenu procesa koji je izgubio i 30 funti kao kompenzaciju kondukteru za pretrpljeno verbalno zlostavljanje.

Izvor: Dnevna Gazeta/ Kent-live

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite