10 GODINA OD NEZAVISNOSTI: Evo šta o Kosovu kažu Putin, Zeman i francuski pukovnik Ogar

Priština u subotu slavi 10 godina od proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova. Evo šta su svetski lideri kazali o otimanju srpske teritorije. 

Predsednik Rusije (Foto: Pixabay)

VLADIMIR PUTIN PREDSEDNIK RUSIJE (19. 10. 2017) – PUŠTEN DUH IZ BOCE

Zapad je pustio duha iz boce priznavanjem nezavisnosti Kosova. Sve procene i zaključci Međunarodnog suda pravde ne tiču se samo slučaja Kosova, već ipitanja primenljivosti međunarodnog prava na proglašenje nezavisnosti od strane jedne države, u principu. U tom smislu to je „otvorena Pandorina kutija“.

MILOŠ ZEMAN, PREDSEDNIK ČEŠKE (3. 11. 2017) – DUPLI STANDARDI

Kritikovao sam otcepljenje Kosova, to je flagrantno kršenje Rezolucije SB UN koja je garantovala teritorijalni integritet Srbije zajedno sa Kosovom. Desilo se nešto što se zove dupli standardi. Kada je referendum na Krimu, onda je to nezakonita aneksija, kada se osamostali Kosovo, onda je sve u redu. Kao predsednik ne imenujem našeg ambasadora u Prištini i ne primam kosovskog otpravnika poslova kada primam strane ambasadore.

ŽAK OGAR, PUKOVNIK, BIVŠI KOMANDANT FRANCUSKOG KONTINGENTA KFORA

(8. 1. 2018) – ČASNO REŠENjE

Rezolucija 1244 je i dalje na snazi. Njen cilj je bio da se stvori period međunarodne administracije, da bi se tako smirilo stanje. A dogodilo se potpuno obrnuto. Desili su se pogrom, obračuni, nestanak ljudi, ubistva, trgovine organima… Međunarodna zajednica to ne bi smela da toleriše. Sad je na njoj da se vrati na početak i pronađe časno rešenje.

HAJNC-KRISTIJAN ŠTRAHE, VICEKANCELAR AUSTRIJE (11. 1. 2018) – KOSOVO JE DEO SRBIJE

Kosovo je bez sumnje deo Srbije. Priznavanje Kosova je jedino stvar Srbije. Pritiskati zemlju zbog toga bio bi pogrešan put.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite