AMERIČKI ADMIRAL: Moramo da se spremimo za rat sa Kinom!

I dok čekamo poslednje detalje trgovinskog rata između SAD i Kine, koji sve više preti da eskalira, pretnja od stvarno rata je tu oko nas.

Admiral Haris (Foto: Screesnhot)

Haris, koji ide u penziju kao glavnokomandujući SAD Pacifik mornarice na Havajima rekao je vlastima u Beloj Kući da SAD i njeni saveznici treba da budu na oprezu od kineskog vojnog ekspanzionizma u regionu i osudio operacije Kine koji se svode na njen strani politički uticaj u svetu, pre svega misleći na njihovo ponašanje u ekonomskoj sveri i zaplašivanje regionalnih suseda.

“Namera Kine je kristalno jasna. Ignorišemo je i doći će nam glave. Zabrinut sam da će Kina sada probati da podre i međunarodna pravila.”

Dobro je što nije optužio Kinu da se meša u izbore u SAD, za sada privilegija da bira američkog predsednika pripada ekskluzivno Rusiji.

Odgovorajući na pitanje novinara o riziku koji predstavlja sukob sa Kinom, Haris je rekao: Što se tiče pobeđivanja u ratovima, ja sam vojnički čovek. Mislim da je veoma važno isplanirati sredstva za pobedu u ratu u isto vreme dok pokušavate da konflikt i sprečite.”

“Na kraju je jedino bitno da li ste u mogućnosti da vodite rat ili ne, ili ste papirni tigar. Nadanja sam da neće doći do konflikta sa Kinom, ali moramo biti spremni na taj scenario. “ Drugim rečima, rekao je da SAD treba da se spreme za rat.

Izvor: News Wars, Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite