LDP na dan državnosti razvio zastavu EU, a ne Srbije!

Kandidati i kandidatkinje Liberalno-demokratske partije su povodom Dana državnosti razvili zastavu Evropske unije ispred Skupštine Srbije, kako bi poslali poruku da je Srbiji mesto u Evropi, navodi se u saopštenju.

Aktivisti LDP (Foto: LDP)

„Ne smemo dozvoliti da evropski put naše zemlje ijednog trenutka bude ugrožen ili doveden u pitanje, niti imamo pravo da ćutimo pred rehabilitacijom ratnih zločinaca i fašističkih ideja i pravljenjem atmosfere u kojoj je dozvoljeno da se neko vređa i diskriminiše“, rekao je Jovan Najdenov, kandidat za odbornika i portparol LDP-a.

Najdenov je rekao da je u vremenu u kojem je jako popularno biti evroskeptik, nacionalista ili populista, Beogradu i Srbiji potrebno više, a ne manje Evrope, saopštio je LDP.

„Beograd zaslužuje više evropskih standarda na poljima zapošljavanja mladih, ekonomije, obrazovanja, infrastrukture, informacionih tehnologija, vladavine prava i bezbednosti, ali i na mnogim drugim poljima od kojih zavisi život naših sugrađana. Imamo obavezu da od naše prestonice napravimo slobodan, moderan, kosmopolitski i evropski grad, oslobođen svake vrste mržnje, netrpeljivosti i netolerancije u kojem svako ima pravo da traži svoju sreću“, rekao je Najdenov.

On je dodao da Liberalno-demokratska partija neće odustati od ideje moderne, evropske Srbije od koje zavisi budućnost svih nas, navodi se u saopštenju.

LDP je čestitao svim građankama i građanima Dan državnosti i istakao da danas, više nego ikad, moramo svi zajedno da radimo na izgradnji uređene i moderne zemlje i društva koje će gajiti evropske vrednosti.

Izvor: N1

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite