ERDOGAN UPOTREBIO HEMIJSKO ORUŽJE PROTIV KURDA: Civili u Afrinu otrovani gasom?!

Šest civila u sirijskom regionu Afrinu imaju poteškoća sa disanjem i druge simptome koji ukazuju na mogućnost udisanja otrovnog gasa nakon napada koji su izvele turske snage na tu enklavu pod kontrolom Kurda, javljaju sirijska državna agencija i kurdski mediji, pozivajući se na lekare u Afrinu. Turska vojska poruče napad hemijskim oružjem. 

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Lekari su, kako navode sirijski mediji, saopštili da je u lokalnu bolnicu prebačeno šest osoba koje teško dišu, povraćaju i imaju promene na koži, prenosi AP.

Te tvrdnje nisu mogle biti potvrđene iz nezavisnih izvora, dok se na video-snimcima iz bolnice vide ljudi sa maskama s kiseonikom, napominje američka agencija.

Sirijska novinska agencija SANA javila je danas da je Turska ispalila nekoliko granata koje sadrže „toksične supstance“ na Afrin u petak uveče, zbog čega je šest civila dobilo simptome gušenja.

SANA, kao i kurdski mediji među kojima je i portal Kurdistan 24, prenose reči doktora Halila Sabrija iz bolnice u Afrinu da se napad dogodio u selu Aranda.

I nevladina organizacija sa sedištem u Londonu, Sirijska opservatorija za ljudska prava, pozvala se na lokalne lekare u svom izveštaju o napadu.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite