LAVROV O REŽIMU ĐUKANOVIĆA: Crna gora širi rusofobičnu mržnju

Segej Lavrov ocenio je u intervjuu telekanalu Euronews da neke zapadne zemlje nastoje da Crnu Goru iskoriste kao monetu za potkusurivanje u svom rusofobskom ratu.

Sergej Lavrov (Foto: Screenshot)

Pritom je ukazao: „Naravno da nas brine situacija u Crnoj Gori koju pokušavaju da iskoriste u rusofobskim kombinacijama. Njoj je nametnuto članstvo u NATO. Izbegli su referendum o NATO da se ne bi pokazalo da ljudi misle drugačije od elite”.

Lavrov je naglasio da su Rusija i Crna Gora uvek bile u dobrim odnosima i rekao:

„Ne razumem šta je Crnogorcima trerbalo da ulaze u tu rusofobsku kompaniju. To je na njihovoj savesti. I usisavanje Crne Gore u NATO u potpunoj je suprotnosti sa obećanjima koja su nama navana u vreme ujedinjavanja Nemačke: da ser NATO ni za centimetar neće približiti našim granicama”.

Još je dodao: „To što čine suprotno je i zdravom razumu jer na Balkanu opet od mekog stomaka prave konfrontacionu zonu”.

Moskvoski telekanal Cargrad objavio je procenu beogradskog politikologa Stevana Gajića da se Crna Gora posle odvajanja od Srbije pretvorila u „antisrpsku državu čija elita ima tesne odnose sa prozapadnim političarima u Srbiji, pre svega sa Aleksandrom Vučićem”.

Gajić je istakao da EU i NATO žure da balkanske zemlje uvuku u svoj sastav da bi isključili „narastajući uticaj Rusije i Kine”, a pritom Srbiju prisiljavaju da se odrekne suvereniteta nad Kosovom.

Izvršni direktor ruskog udruženja Dvoglavi orao Leonid Rešetnjikov smatra da je Crna Gora postala „disciplinovani vojnik NATO”. O stanju u Srbiji je rekao:

„Vučiću stanovništvo ne dozvoljava da prizna Kosovo i on se uzdržava jer strahuje da će izgubiti naredne izbore”.

Rešettnjikov navodi da je Vučić tesno povezan sa Milom Đukanovićem i da se sve balkanske zemlje trenutno nalaze pod punom kontrolom Vašingtona i Brisela.

„Opiranje Srbije je realno suprotstavljanje na nivou dela naroda, a ne rukovodeće elite” – upozorio je general Rešetnjikov.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite