LAŽNA VEST: Napadač na Floridi nije bio rasista, policija opovrgla medije!

LAŽNA VEST: Napadač na Floridi nije bio rasista, policija opovrgla medije!

Vest koja se pojavila u medijima da je počinilac nedavnog masakra na Floridi u kome je ubijeno 17 ljudi bio deo rasističke grupe, a koji je preneo Asošieted Pres nije tačna. Policija je danas saopštila ne postoji ni jedan dokaz koji pokazuje da je napadač bio član navedene rasističke grupe „Republika Florida“.

Vođa te organizacije Džordan Džereb navodno je rekao za Majami Herald da sa sigurnošću može da tvrdi da je napadač Nikoas Kruz bio član njegovog pokreta, što je veliki broj medija preneo bez bilo kakvih dodatnih dokaza. Prema indicijama policije Džereb je slagao, a novinari su olako preneli informaciju bez traženja dodatnih dokaza kao što su fotografije sa zajedničkih skupova, clanske karte ili bilo kojih indicija da je napadač bio deo rasističke grupe.

„Nema nikavih indicija da je Kruz bio član navedenog pokreta, a istraga je proverila taj aspekt zločina“, rekao je šerif okruga Bravard Skot Izrael.

Potproručnik policije Džordan Grejdi iz regiona Talahasi u kome su mediji tvrdili da je Kruz bio aktivan, ponovili su da ne postoji nikakva veza između napadači i rasistkih grupacija, pored toga dodaje da je ta grupa izuzetno mala i da prema procenama policije nikada nije imale preko 10 članova.

Džordan Džereb je na društvenoj mreži GAB, rekao da je došlo do nesporazuma između njega i novinara“

Izvor: Breitbart

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite