PREKRŠIO USTAV SRBIJE: Čeda nedvosmisleno izjavio da je Kosovo posebna zemlja!

Predsednik liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović poručio je danas da Kosovo više nije „zemlja“ kakva je u krvi nastala pre deceniju ili dve, a Srbija je ostala ista. U saopštenju LDP Kosovo se označava kao „zemlja“ što je direktno kršenje ustava Republike Srbije, koja ne priznaje samoproklamovanu nezavisnost Kosova.  

Čeda Jovanović (Foto: Screenshot)

Imati snage da se preuzme odgovornost za presecanje kosovskog čvora i protiviti se tragediji odlaganja razrešenja ovog problema, Liberalno-demokratsku partiju danas, kao i pre deset godina, dovodi u poziciju lake mete svakog kukavičkog nišandžije koji se bori za makar deo vlasti u Srbiji- stoji u saopštenju LDP

„Za ovih deset godina sve se promenilo i ništa se nije promenilo. Kosovo živi svoj zacrtani put. To više nikako nije zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve, a Srbija je ostala ista, i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze“. rekao je predsednik LDP u kontraverznom saopštenju.

Ustav Repubike Srbije precizno definiše Kosovo kao neodvojivi deo Srbije, a zakonom je zabranjeno isticanje simbola nezavisnosti Kosova kao što je na primer zastava samoproklamovane države.

Preambulom se ističe da da se ustav donosi polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih građana i etničkih zajednica u Srbiji. Nadalje, preambulom se ističe da je Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, koji ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije.

Tužilaštvo idalje nije reagovala na saopštenja predsednika LDP.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite