AMFILOHIJE: Zvaničnici Crne Gore su sramota, lično sam sahranjivao ljude koje je zaklao Haradinaj!

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije oglasio se povodom poseta crnogorskih zvaničnika Kosovu. Amfilohije je izjavio je da je nedavna poseta premijera Duška Markovića Prištini – sramota za Crnu Goru.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Screenshot)

Crna Gora je među prvim državama priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, a mitropolit podseća da je Crna Gora „metoh Cetinjskog manastira“.

– Izvorni Crnogorci su manastirski sinovi. Međutim, to što je ona postala metoh, a Crnogorci manastirski sinovi, to je blagodareći Metohiji, blagodareći Pećkoj patrijaršiji, koju je oslobodio kralj i gospodar Crne Gore Nikola Petrović 1912. godine i za koju su hiljade Crnogoraca žrtvovali svoje živote – naveo je mitropolit na promociji knjige „Manastirski sinovi“, Ilije Lakušića.

Kako prenosi portal RTCG, mitropolit je rekao da to nije i nikada ne bi uradila Crna Gora, već aktuelna vlast koja se odričce Metohije „praveći granice“.

– Ja sam sahranjivao one koje su (Ramuš Haradinaj) i njegova družina poklali po Metohiji 1999. godine, a kod njega je, evo, ovih dana bio naš premijer – rekao je mitropolit Amfilohije.

To je, kazao je, tužno i jadno, te da se ništa sramnije u istoriji Crne Gore nije događalo od toga što se danas događa sa Metohijom, sa Pećkom patrijaršijom, sa Dečanima i sa spomenom onoga koji su sebe žrtvovali za oslobođenje Metohije.

Izvor: RTCG

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite